Pt salate

Sufleu Ratatouille

Cartofii se spala si se pun la fiert pentru 20 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Curatam ceapa si se taie feliute. Curatam ardeii, se indeparteaza cotorul si semintele si se taie felii. Dovlecelul se spala si se taie rondele. Calim ceapa in ulei pana devine aurie apoi se scoate intr-un castron. Se caleste dovlecelul 1-2 minute si se pune peste ceapa. Se calesc si ardeii 1-2 minute, dupa ca

Sufleu Ratatouille

Ingrediente

  • 1 kg cartofi, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 dovlecel, 3 cepe, 3 linguri ulei, 150 g branza Cheddar, 250 g smantana, 2 oua, sare, piper, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita maghiran, 1 lingurita busuioc.

Mod de preparare

  • Cartofii se spala si se pun la fiert pentru 20 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Curatam ceapa si se taie feliute. Curatam ardeii, se indeparteaza cotorul si semintele si se taie felii. Dovlecelul se spala si se taie rondele. Calim ceapa in ulei pana devine aurie apoi se scoate intr-un castron. Se caleste dovlecelul 1-2 minute si se pune peste ceapa. Se calesc si ardeii 1-2 minute, dupa care readucem ceapa si dovleceii in tigaie si amestecam usor. Condimentam legumele cu sare, piper, rozmarin, maghiran si busuioc.Incingem cuptorul la 200 grade C. Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, aranjam cartofii curatati de coaja si taiati rondele.Peste cartofi punem legumele. Dam pe razatoare 100 g branza Cheddar si o amestecam cu smantana si ouale. Condimentam cu sare si piper. Compozitia de branza cu smantana se adauga peste legume. Adaugam si restul de branza Cheddar data pe razatoare. Se da la cuptor pentru 30 minute.Se lasa 10-15 minute sa-si traga sufletul, apoi servim.

Share