Diverse

Sufleu de conopida

Este o reteta de sezon.

Se rup buchete din conopida si se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute sau se incearca cu furculita, sa intre in ea. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se trec printr-un jet de apa rece.. Intr-o oala, se pune untul la topit, se adauga faina si se subtiaza cu lapte. Se lasa pe foc, pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la linistit.. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat sp

Sufleu de conopida


Portii

6

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 600 gr conopida

  • 250 gr cascaval

  • 300 ml lapte

  • 4 buc ou

  • 2 linguri faina

  • 50 gr unt

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Se rup buchete din conopida si se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute sau se incearca cu furculita, sa intre in ea. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se trec printr-un jet de apa rece.
  • Intr-o oala, se pune untul la topit, se adauga faina si se subtiaza cu lapte. Se lasa pe foc, pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la linistit.
  • Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  • In oala se adauga sare, piper, cascavalul ras si galbenusurile. Dupa ce s-au incorporat toate, se adauga si albusurile spuma si se amesteca.
  • Intr-un vas de cuptor, se pune conopida, peste care se adauga sosul din oala si se da la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Share