Pui

Stufat de pui

Carnea de pui a fost portionata si spalata. Dupa ce am scurs bine carnea a fost trasa la tigaie in 30ml ulei, pret de 5 minute. Am scors carnea pe servetele intr-un bol. 

Intre timp, am curatat verdeturile, le-am spalat, scurs si tocat. Uleiul in care am sotat carnea a fost transferat in oala in care am facut stufatul. l-am pus la incins peste care am adaugat ceapa alba tocata maru

Stufat de pui


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • pieptul si copanele de la un pui

  • 4 legaturi de ceapa verde

  • o cepa alba

  • 4 legaturi de usturoi verde

  • 2 legaturi patrunjel

  • o legatura marar

  • sare, piper dupa gust

  • suc de rosii- 300 g

  • 30 ml ulei

  • un varf de lingurita de coriandru

Mod de preparare

  • Carnea de pui a fost portionata si spalata. Dupa ce am scurs bine carnea a fost trasa la tigaie in 30ml ulei, pret de 5 minute. Am scors carnea pe servetele intr-un bol. 

    Intre timp, am curatat verdeturile, le-am spalat, scurs si tocat. Uleiul in care am sotat carnea a fost transferat in oala in care am facut stufatul. l-am pus la incins peste care am adaugat ceapa alba tocata marunt pentru a da un gust mai bun. Cand ceapa  s-a inmuiat am adaugat carnea de pui. Am adaugat apa cat sa acopere carnea, am potrivit de sare, piper si coriandru.

    Cand carnea a fost aproape gata am pus verdeturile tocate. Le-am lasat sa se ,, cunoasca" bine…la final am pus sucul de rosii. 

    Pofta buna! Sarbatori cu bine!

Share