Diverse

Stufat de porc cu pilaf aromat

Se taie felii pulpa de porc.Ceapa se curata, se taie julien si se caleste in doua linguri de ulei pina devine sticloasa.Adaugam feliile de carne,rosia taiata cubulete mici, usturoiul pisat si toate celelalte condimente.Amestecam bine toate componentele, apoi adaugam o cana mare cu apa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic pina cand carnea se desface in fasii( cam o ora).Orezul il spalam

Stufat de porc cu pilaf aromat

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc1 ceapa4 catei usturoi3 linguri sos de soia1 rosie1 lingura sos chilli1 varf lingurita turmenic( curcuma)sarepiperpasta rosiipasta gogosariuleio cana orezfrunze patrunjel verde

Mod de preparare

  • Se taie felii pulpa de porc.Ceapa se curata, se taie julien si se caleste in doua linguri de ulei pina devine sticloasa.Adaugam feliile de carne,rosia taiata cubulete mici, usturoiul pisat si toate celelalte condimente.Amestecam bine toate componentele, apoi adaugam o cana mare cu apa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic pina cand carnea se desface in fasii( cam o ora).Orezul il spalam bine sub un jet cu apa si lasam sa se scurga bine.Punem la incalzit doua linguri cu ulei si adaugam orezul, turmenicul si frunzele de patrunjel tocate. Invartim de vreo 2-3 ori apoi adaugam 2 1/2 cani apa, sare si piper. Lasam sa fiarba bine bobul de orez la foc mic si chiar daca este lichid, dupa ce bobul este fiert, il lasam asa acoperit si orezul va absorbi toata apa.La sfarsit cand toate sunt fierte, montam portiile pe farfurii si le ornam dupa imaginatie.Se serveste cu salata verde.Pofta mare !

Share