Retete de prajituri

Strudel de mere (reteta bunicii italiene )

Hihi am scris bunicii italiene,pentru ca reteta am luat o dintr o revista ce se numeste asa “Retetaru bunicii” si bunica e de pe aici ,nu e de la noi 😀 =))) deci,am tot vrut sa fac dulcele acesta pentru ca mi a placut mereu parfumul mmm si gustul nemaipomenit ,nu e greu la stomac si e unul di dilciurile copilariei,si pe care as reusi sa l mananc tot intr o zi 😀

Se face foaia subtire, framantand faina cu oul si uleiul, apoi adaugam apa putina si framantam pana se dezlipeste de maini si ramane lucios. Formam o bila pe care o ungem cu ulei (cu o pensula ) si o punem dedesuptul unui castron de inox 30 minute (sa dospeasca putin)

Pasul 1 scobim si curatam merele,l e taiem in 4 apoi felii subtiri si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam

Strudel de mere (reteta bunicii italiene )


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 200 g faina

  • 1 ou

  • 2 si 1/2 linguri de ulei (eu am pus de masline,dar merge de oricare)

  • varf de sare

  • 250 pesmet (pan grattato)

  • 500 g mere

  • 1 esenta rom

  • 100 g zahar

  • 200 unt

  • 100 stafide

  • 1 ling scortisoara

  • 50 g uns tava si strudelul cand e la cuptor

  • 100 g zahar pudra (pus peste cand e rece)

Mod de preparare

  • Se face foaia subtire, framantand faina cu oul si uleiul, apoi adaugam apa putina si framantam pana se dezlipeste de maini si ramane lucios. Formam o bila pe care o ungem cu ulei (cu o pensula ) si o punem dedesuptul unui castron de inox 30 minute (sa dospeasca putin)

    Pasul 1 scobim si curatam merele,l e taiem in 4 apoi felii subtiri si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam asa deoparte

    Pasul 2 stafidele le spalam si apoi le amestecam cu esenta si le punem deoparte

    Pasul 3 pe foc mic omogenizam putin pesmetul si untul apoi lasam la rece

    Pe foaia intinsa deasupra unui prosop de bucatarie (subtire incat sa se vada modelul servetului) intindem  2/3 de foaie (lasam marginile curate) stratul de pesmet si unt, apoi feliile de mere, apoi stafidele in rom si incepem sa rulam usor, lasand sa alunece foaia, ajutandu-ne de prosopul de bucatarie. Partea inchisa trebuie sa fie jos, cand il punem in tava unsa cu unt.

    Lasam 30-40 minute in cuptor  la 200 grade dar din cand in cand scoatem si ungem cu unt. La sfarsit punem zaharul pudra.

    Pofta buna!

Share