Deserturi

Strudel cu mere si nuci

Reteta mamei mele, pregatita sapatamanal, iarna cand afara este foarte frig! Imi place ca mirosul acestui strudel sa imi invadeze casa!

Incalzim usor apa si dizolvam in ea sarea, drojdia, otetul, o lingura de ulei si faina. Framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit, acoperit cu un prosop de bumbac, aproximativ minute 20 de minute.. Curatam merele de coaja, le dam prin razatoare si le inmuiem putin in untul incins apoi se amesteca cu cana de zahar si scortisoara. Din aluatul crescut, intindem foi potrivit de mari (ne

Strudel cu mere si nuci


Portii

10

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 700 gr faina

  • 300 ml apa

  • 20 gr drojdie

  • 100 ml ulei

  • 1 lingura otet

  • dupa gust sare

  • 1.5 kg mere

  • 1 cana zahar alb

  • 100 gr unt

  • 1 lingura scortisoara macinata

  • 100 gr zahar pudra vanilat

  • 250 gr nuca macinata

Mod de preparare

  • Incalzim usor apa si dizolvam in ea sarea, drojdia, otetul, o lingura de ulei si faina. Framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit, acoperit cu un prosop de bumbac, aproximativ minute 20 de minute.
  • Curatam merele de coaja, le dam prin razatoare si le inmuiem putin in untul incins apoi se amesteca cu cana de zahar si scortisoara. Din aluatul crescut, intindem foi potrivit de mari (ne ajutam de un sucitor) si cat mai subtiri care se ung cu un strat subtire de umplutura de mere calite, se presara deasupra miez de nuca, putin prajit in cuptor apoi maruntit, se ruleaza usor si se aseaza rulou langa rulou,intr-o tava unsa cu putin ulei.
  • Deasupra se toarna uleiul, in fir subtire si se da tava la cuptor pana ce strudelele se rumenesc usor. Se lasa sa se raceasca putin apoi se taie in bucati mici, patrate care se pudreza din abudenta cu zahar vanilat.

Share