Aperitive / Garnituri

Strudel cu cartofi si ghebe

M-am ispirat de la Ksenya

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa).

Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare.

Intr-o tigaie, calim ceapa tocata marunt, adaugam ciupercile, sare, piper si lasam sa se caleasca put

Strudel cu cartofi si ghebe


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 450 g aluat foietaj

  • 6 cartofi

  • 300 g ghebe fierte

  • 1 legatura marar

  • 1 ceapa verde

  • sare

  • piper

  • boia de ardei dulce

  • 1 ceapa rosie

  • 1 ou

  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

  • Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa).

    Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare.

    Intr-o tigaie, calim ceapa tocata marunt, adaugam ciupercile, sare, piper si lasam sa se caleasca putin impreuna.

    Dupa care adaugam ghebele peste cartofi, ceapa verde tocata, condimente dupa gust si lasam cca 2-3 min pe foc, lasam sa se raceasca  bine.

    Intindem aluatul care s-a dezghetat la temperatura camerei, taiem aluatul in 8 patrate, adaugam cca. 2 linguri de umplutura si impaturim.

    Asezam in tava le ungem cu oul batut cu laptele.

    Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

    Mie mi-a ramas umplutura si am facut si o paine.

Share