Peste & Fructe de mare

Stiuca in sos meunier

Se spala fileurile de peste si se lasa la scurs. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Se bat cele 2 oua intr-o farfurie. Se cerne faina intr-o farfurie intinsa. Se trece fileul de stiuca prin ou apoi prin faina, iarasi prin ou si la sfarsit prin faina. Se prajesc in ulei incins pana se formeaza o crusta aurie. Se scot pe un platou pe hartie absorbanta. Intr-o tigaie, punem untul sa se topeasca la foc mic. Adaugam zeama de lamaie (se poate folosi chiar o lamaie jumatate). Adaugam patrunjelul verde tocat marunt si caperele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna sosul peste fileurile de peste. Se poate servi alaturi andive la gratar sau cartofi natur.

Pentru ca nu am gasit salau 🙁

Stiuca in sos meunier

Ingrediente

  • 2 file stiuca sau salau (de 250-300 g fiecare) aprox. 1 cana faina 2 oua sare piper Pentru SOS: 100 g unt zeama de la o lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri capere sare piper

Mod de preparare

  • Pentru ca nu am gasit salau 🙁

Share