Romaneasca

Stiuca cu legume

Reteta favorita a familiei!

Se curata stiuca de solzi, apoi se taie in partea de sus, pe spinare, indepartand cu grija spinarea si coastele pestelui. Spalam bine pestele, il stropim cu ulei de masline, il saram si condimentam dupa gust.. Legumele, daca sunt proaspete, se curata si se spala bine, apoi se taie in cubulete mici si se fierb in apa cu sare. La fel procedam si cu cele congelate, numai ca le dam in cateva clocote,

Stiuca cu legume


Portii

3

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 kg peste stiuca

  • 250 gr amestec de legume

  • 1 lingurita condimente de peste

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 100 ml ulei de masline

  • dupa gust sare

Mod de preparare

  • Se curata stiuca de solzi, apoi se taie in partea de sus, pe spinare, indepartand cu grija spinarea si coastele pestelui. Spalam bine pestele, il stropim cu ulei de masline, il saram si condimentam dupa gust.
  • Legumele, daca sunt proaspete, se curata si se spala bine, apoi se taie in cubulete mici si se fierb in apa cu sare. La fel procedam si cu cele congelate, numai ca le dam in cateva clocote, in apa cu sare, apoi se scurg bine. Umplem portofelul format la peste cu aceste legume fierte, apoi fixam partea de la coada cu 2 scobitori, sa nu curga legumele.
  • Se asaza pestele intr-o tavita cu partea taiata si umpluta cu legume in sus, stropim bine cu ulei de masline, presaram peste el amestecul de legume deshidratate, mai turnam un pic de ulei in tava si dam la cuptor, circa 30 de minute, la foc potrivit, pana se rumeneste usor pestele.

Share