Pui

Stir-fry de pui cu sos de stridii

Stir-fry reprezintă o tehnică de gătit specifică bucătăriei chinezești și seamănă cu tehnica pe care noi o numim „sotat” sau „călit”. Legumele și carnea gătite astfel își păstrează aroma, iar mâncarea va fi foarte fragedă. Pentru a realiza acest tip de mâncare, avem nevoie de o tigaie adâncă de tip wok. De ce este atât de special acest tip de tigaie? Pentru că pe fundul tigăii temperatura este mai mare, iar pe laturi este mai scăzută, astfel putem muta alimentele de la o temperatură la alta.

Se spală carnea, se taie în bucăţi potrivite si se pune în wokul încins în care am pus uleiul de susan. Adaugam si ceapa verde taiata marunt si ardeiul lute fasii.

Sotam vreo 5 minute  puiul, până când se rumeneşte uşor pe toate părtţile.Adaugam legumele congelate si le sotam până când se topeşte gheaţa şi se evaporă apro

Stir-fry de pui cu sos de stridii


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 300 g muschiulet de pui

  • 400 g legume congelate Hortex (mazăre verde, orez, ciuperci, rosii ardei, ceapa, porumb)

  • 1 cutie ciuperci taiate

  • 3 fire ceapa verde

  • 1 ardei iute rosu

  • 2 linguri ulei de susan

  • 2-3 singuri sos de stridii Blue Dragon

  • 2 linguri sos de soia

  • piper macinat

Mod de preparare

  • Se spală carnea, se taie în bucăţi potrivite si se pune în wokul încins în care am pus uleiul de susan. Adaugam si ceapa verde taiata marunt si ardeiul lute fasii.

    Sotam vreo 5 minute  puiul, până când se rumeneşte uşor pe toate părtţile.Adaugam legumele congelate si le sotam până când se topeşte gheaţa şi se evaporă aproape tot lichidul.

    Condimentăm cu puţin piper , sos de stridii şi sos de soia (care ţine loc şi de sare), amestecăm bine încă un minut pe flacără iute şi apoi dăm deoparte şi lăsăm totul acoperit cam un minut – două, să aibă timp să se transfere aromele.

    Cine doreste, la servire , mai poate adauga putin sos de stridii.

    Pofta mare !

Share