Europeana

Steak ca in oras

Steakurile sunt delicioase, dar sa ne bucuram de ele in restaurant poate sa fie foarte scump. Noi le facem acasa si ies la fel de bune, iar portofelul nostru este recunoscator.

Pentru un steak reusit, este foarte important sa curatam in primul rand carnea de orice fel de pielite. Bineinteles, trebuie sa alegem o carne de calitate. Eu am folosit muschi de vita, dar la fel se procedeaza daca folosim antricot, T-bone sau alta parte calitativa din vita.. Se condimenteaza carnea cu sare si piper si se lasa afara, pana ajunge la temperatura camerei.. Cand grillul ajunge la tem

Steak ca in oras


Portii

1

portii


Timp preparare

6

minute


Timp gatire

6

minute

Ingrediente

  • 250 gr muschi de vita

  • 1 dupa gust sare

  • 1 dupa gust piper negru macinat

  • 1 dupa gust cimbru

Mod de preparare

  • Pentru un steak reusit, este foarte important sa curatam in primul rand carnea de orice fel de pielite. Bineinteles, trebuie sa alegem o carne de calitate. Eu am folosit muschi de vita, dar la fel se procedeaza daca folosim antricot, T-bone sau alta parte calitativa din vita.
  • Se condimenteaza carnea cu sare si piper si se lasa afara, pana ajunge la temperatura camerei.
  • Cand grillul ajunge la temperatura inalta, se sterge carnea cu un servetel de bucatarie, pentru a-i absorbi umezeala. De aceasta data, noi am gatit afara, pe grill cu carbuni, dar la fel se procedeaza daca folosim o tigaie pentru grill sau un gratar electric. Carnea pe gratar se intoarce o singura data. Pentru un steak in sange, recomand 3 minute pe fiecare parte. Pentru un steak mediu, 4 minute pe fiecare parte. Pentru un steak bine facut, 5-6 minute pe fiecare parte.
  • Cand este gatita, lasam carnea sa se odihneasca 3-4 minute, inainte de a o servi.

Share