Retete de prajituri

Stea-cadou

2. Margarina se freacă cu zahărul, se adaugă oul, gălbenuşul şi se bat toate spumă. Făina se cerne, se pune într-un vas, se adaugă praful de sare şi amestecul preparat anterior. Apoi se toarnă şi maiaua, restul de lapte şi se amestecă bine cu o lingură din lemn. Se lasă la crescut. După circa jumătate de oră, se mai amestecă o dată.. 3. După ce coca a crescut, se încorporea

Stea-cadou


Timp preparare

120

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 300 g griş de grâu

  • 40 g drojdie

  • 1 ou

  • 1 gălbenuş de ou

  • 125 ml lapte călduţ

  • 60 g margarină sau unt topit

  • 50 g stafide

  • 70 g zahăr tos

  • 50 g caise confiate

  • 1 praf sare

  • zahăr pudră

  • margarină pentru uns tava

  • migdale sau alune decojite pentru decor

Mod de preparare

  • 2. Margarina se freacă cu zahărul, se adaugă oul, gălbenuşul şi se bat toate spumă. Făina se cerne, se pune într-un vas, se adaugă praful de sare şi amestecul preparat anterior. Apoi se toarnă şi maiaua, restul de lapte şi se amestecă bine cu o lingură din lemn. Se lasă la crescut. După circa jumătate de oră, se mai amestecă o dată.
  • 3. După ce coca a crescut, se încorporează în ea şi stafidele şi caisele tocate mărunt. Apoi, se pune în vasul de copt, tapetat cu margarină, şi se mai lasă o jumătate de oră la crescut. Ca să iasă bine, trebuie ca vasul să aibă pereţii înalţi. Pentru a se obţine forma de stea, se poate folosi carton mai gros îmbrăcat în folie de aluminium sau în hârtie de copt.
  • 4. Se pune cozonacul în cuptorul preîncălzit. Se lasă cam 40 minute, la foc potrivit.
  • 5. Când e gata, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se pudrează cu zahăr şi se ornează cu migdale sau alune.

Share