Vita

Spezzatino

Spezzatino este o tocanita de vitel,cu origini italiane si cu ingrediente simple,dar care dau acestui fel un gust deosebit….se poate pregati cu mazare si suc de rosii,cu mazare si cartofi,ma rog,fiecare dupa plac….eu l-am pregatit cu suc de rosii,cartofi si mazare si bineanteles carne proaspata de vitel…sper sa va placa…

Preparare Spezzatino

Tocam ceapa si o punem la innabusit cu ulei de masline,cand s-a inmuiat destul punem carnea(spalata si uscata) si o lasam pana devine alba pe toate partile,apoi stingem cu vinul.

Lasam pana vinul se evapora,apoi punem sucul de rosii si supa cat sa acopere carnea de 2 degete,dupa care lasam sa fiarba la foc mic-mediu timp de 40-45 de minute.<

Spezzatino


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 500-600 gr carne de vitel taiata cubulete

  • 300 gr mazare(proaspata sau congelata)

  • 4-5 cartofi(depinde de marime)

  • 1 pahar suc de rosii(eu folosesc cel de unica folosinta de 200 ml)

  • 1 ceapa

  • 1 pahar cu vin alb

  • sare,piper dupa gust

  •  supa de vita sau de legume

Mod de preparare

  • Preparare Spezzatino

    Tocam ceapa si o punem la innabusit cu ulei de masline,cand s-a inmuiat destul punem carnea(spalata si uscata) si o lasam pana devine alba pe toate partile,apoi stingem cu vinul.

    Lasam pana vinul se evapora,apoi punem sucul de rosii si supa cat sa acopere carnea de 2 degete,dupa care lasam sa fiarba la foc mic-mediu timp de 40-45 de minute.

    Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete,nu prea mici si pregatim mazarea.

    Trascurs timpul,adaugam cartofii si mazarea,punem sare,piper si daca mai este nevoie inca putina supa,dupa care mai lasam sa fiarba pana mazarea si cartofii sunt fierti,adica 20-25 de minute circa.

    Puteti lasa tocanita mai zemoasa,depinde de gustul fiecaruia.

    Servim Spezzatino cald cu multa pofta!!

Share