Aperitive / Garnituri

Specialitate bulgărească

1. Feliile de pâine se prăjesc, atât cât să capete o nuanţă aurie. Se ung apoi cu puţin ulei de măsline, pe partea cu care vor fi aşezate spre interiorul sandvişului.. 2. Ardeii iuţi se toacă fin şi se amestecă cu ardeii capia tocaţi şi ei.. 3. Peste o felie de pâine, se aşază un strat de ardei copt, unul de spanac tocat fin, o felie de şuncă, una de caşcaval, apoi încă un

Specialitate bulgărească


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 8 felii pâine toast

  • 8 ardei capia copţi (pot fi şi din conservă)

  • 2 ardei iuţi

  • 16 felii subţiri de şuncă presată

  • 250 g caşcaval

  • 1 legatura spanac proaspăt

  • ulei de măsline

Mod de preparare

  • 1. Feliile de pâine se prăjesc, atât cât să capete o nuanţă aurie. Se ung apoi cu puţin ulei de măsline, pe partea cu care vor fi aşezate spre interiorul sandvişului.
  • 2. Ardeii iuţi se toacă fin şi se amestecă cu ardeii capia tocaţi şi ei.
  • 3. Peste o felie de pâine, se aşază un strat de ardei copt, unul de spanac tocat fin, o felie de şuncă, una de caşcaval, apoi încă una de şuncă, alt strat de spanac, altul de ardei şi, la final, altă felie de pâine. Se presează bine, între două funduri de lemn, apoi se taie pe diagonală. Se servesc reci.

Share