Pt salate

Sparanghel pane

Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume.Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza. Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l la fiert in apa fierbinte cu sare, timp de 15 minute. Scurgeti si dati deoparte.Preaparati sosul vinaigrette : amestecati cu un tel, o lingura de mustar cu otetul alb si otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper.Bateti oul intr-un bol cu o lingura de mustar si adaugati 2 linguri de apa calduta.Puneti sare si piper si turnati intr-o farfurie un pic adanca.Puneti pesmetul intr-o alta farfurie.Rulati sparanghelul in ou si apoi in pesmet.Incalziti untul si prajiti sparanghelul timp de 5 minute.Serviti-l fierbinte cu sosul vinaigrette.Este fin si delicios !

Cunoasteti aceasta leguma denumita hrana regilor?Sparanghelul a inceput sa fie cultivat in anii 3000 i.Hr., in estul Mediteranei.In prezent creste in soluri nisipoase, in Europa, Africa, Asia si America de Nord si de Sud.Va propun o reteta cu sparanghel francez din regiunea Landes renumita pentru nisipurile sale.Sparanghelul alb de Landes este cultivat in solul nisipos din apropierea marii si este

Sparanghel pane

Ingrediente

  • 500 g sparanghel alb IGP de Landes 2 linguri mustar (folositi tipul preferat) 2 linguri otet alb (din orez penntru mine) 2 linguri otet balsamic 3 linguri ulei masline 1 ou 60 g de pesmet 50 g de unt sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare

  • Cunoasteti aceasta leguma denumita hrana regilor?Sparanghelul a inceput sa fie cultivat in anii 3000 i.Hr., in estul Mediteranei.In prezent creste in soluri nisipoase, in Europa, Africa, Asia si America de Nord si de Sud.Va propun o reteta cu sparanghel francez din regiunea Landes renumita pentru nisipurile sale.Sparanghelul alb de Landes este cultivat in solul nisipos din apropierea marii si este un produs nobil IGP – Indicatie Geografica Protejata.Sparanghelul alb are particularitatea de a fi recoltat inainte de a vedea lumina soarelui.https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/sparanghel-pane.html

Share