Aperitive / Garnituri

Spanac cu usturoi

Spanacul se spala , frunza cu frunza si se rup coditele. Apoi se pune la fiert intr-o oala mare ,doar nd fierbe apa.Se lasa la fiert cca 15 de min .Se lasa la racit intr-o strecuratoare,se scurge bine,dupa care se toaca marunt.Intr-o cratita se pun 2 linguri ulei,faina si se lasa 5-10 minute.Punem spanacul si usturoiul tocat marunt,se amesteca la foc mic.La final, se adauga treptat laptele (nu

Spanac cu usturoi


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 kg de spanac

  • cca 500 ml de lapte

  •  2 linguri mari de ulei

  •  o lingura mare de faina

  •  o capatana de usturoi

  •  sare

  • 1 lamaie

Mod de preparare

  • Spanacul se spala , frunza cu frunza si se rup coditele. Apoi se pune la fiert intr-o oala mare ,doar nd fierbe apa.Se lasa la fiert cca 15 de min .Se lasa la racit intr-o strecuratoare,se scurge bine,dupa care se toaca marunt.Intr-o cratita se pun 2 linguri ulei,faina si se lasa 5-10 minute.Punem spanacul si usturoiul tocat marunt,se amesteca la foc mic.La final, se adauga treptat laptele (nu tot deodata), amestecand continuu.Se potriveste de sare si se serveste simplu sau cu ochiuri.

    p.s se stoarce o lamaie..fara ea nu pot sa traiesc :)))

Share