Mancare copii

Spanac cu piept de pui

Pieptul de pui il taiem in cubulete mici si il punem la fiert in putina apa (maxim o cescuta) impreuna cu cele 2-3 picaturi de ulei. Acoperim craticioara cu un capac si lasam sa fiarba inabusit pentru 15-20 de minute. Adaugam apoi legumele tocate marunt si le lasam pana se patrund suficient de bine. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Spanacul il taiem in fasii mici si il punem peste carne

Spanac cu piept de pui


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • un sfert de piept de pui dezosat

  • 150 gr -200 gr spanac proaspat

  • o ceapa galbena potrivit de mare

  • un morcov mic

  • un ardei gras rosu

  • o bucata de praz

  • 2-3 picaturi de ulei

  • un praf de sare

  • o lingura cu suc de rosii

Mod de preparare

  • Pieptul de pui il taiem in cubulete mici si il punem la fiert in putina apa (maxim o cescuta) impreuna cu cele 2-3 picaturi de ulei. Acoperim craticioara cu un capac si lasam sa fiarba inabusit pentru 15-20 de minute. Adaugam apoi legumele tocate marunt si le lasam pana se patrund suficient de bine. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Spanacul il taiem in fasii mici si il punem peste carne si legume. Fierbem cam 10 minute, dupa care adaugam foarte putina sare si o lingura cu suc de rosii. Dupa 5 minute, in care a fiert la foc potrivit, oprim focul.

    Pofta buna!

Share