Pt salate

Spaghetti cu passata si creveti

Spaghetele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se pun deoaprte.Intr-un bol, dizolva amidonul in vinul alb.Intr-o cratita, pe foc potrivit, amesteca usturoiul zdrobit cu passata,vinul alb cu amidon,zaharul brun, pesto, sare de mare si piper negru, dupa gust.Lasa sosul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand s-a ingrosat putin.Adauga in sos crevetii

Spaghetti cu passata si creveti

Ingrediente

  • 200 gr spaghetti lunghi1 catel de usturoi, zdrobit500 gr passata100 ml vin alb10 gr amidon alimentar1 lingurita zahar brun1 lingurita pestosare de mare si piper negru1 conserva (400 gr) mazare cu morcovi, scursa250 gr rosii cherry, injumatatite160 gr creveti decorticati jumbo congelati, decongelatifrunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

  • Spaghetele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se pun deoaprte.Intr-un bol, dizolva amidonul in vinul alb.Intr-o cratita, pe foc potrivit, amesteca usturoiul zdrobit cu passata,vinul alb cu amidon,zaharul brun, pesto, sare de mare si piper negru, dupa gust.Lasa sosul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand s-a ingrosat putin.Adauga in sos crevetii si lasa-i sa fiarba 2 minute.Adauga mazarea cu morcovii, apoi cea mai mare parte din rosii si cateva frunzulite de busuioc.Lasa totul sa fiarba 5 minute apoi ia sosul de pe foc.Toarna sosul peste paste si amesteca bine.Serveste totul presarat cu rosiile ramase si frunze de busuioc.http://lauradfood2.blogspot.com/

Share