Paste/pizza

Spaghetti carbonara

1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea. 2. Taie baconul cubulete.3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet, rasuceste si da-le drumul in apa. Impinge un pic marginile sa nu se arda. Pentru fiecare portie iti trebuie 100 grame de paste uscate. Fierbe-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet, pentru ca o sa la final vor ajunge in tigaia cu bacon si se vor mai gati un pic. Trebuie sa ramana al dente.4. Pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline, sparge catelul de usturoi si lasa-l in ulei pana devine auriu si apoi scoate-l, altfel, in loc sa aromatizeze uleiul, o sa se amarasca.5. Pune si baconul si prajeste-l.6. Intre timp bate 3 galbenusuri de ou si pune peste ele 40-50 de grame de parmezan ras si putin piper. Acesta va fi sosul care leaga baconul si pastele.7. Cand pastele sunt gata, pune-le direct in tigaie, peste bacon. Pune si un pic de apa de la paste pentru a te ajuta la sos.8. Pune ouale cu parmezan peste paste si amesteca, atentie sa fie focul mic sau pune tigaia peste oala cu apa in care ai fiert pastele si amesteca. E o metoda buna sa nu se faca ouale omleta.9. Pune pastele in farfurie si rade parmezan deasupra.

Spaghetti carbonara e o reteta clasica, cu putine ingrediente si facuta bine are un gust senzational!

Spaghetti carbonara

Ingrediente

  • spaghetti 200 g bacon – 100 g usturoi 1 catel parmezan – cca 60 de g 3 galbenusuri de ou piper negru proaspat rasnit ulei de masline sare pentru paste

Mod de preparare

  • Spaghetti carbonara e o reteta clasica, cu putine ingrediente si facuta bine are un gust senzational!

Share