Bucataria italiana

Spaghete cu hribi, usturoi si sare cu trufe

Usor de facut si foarte gustoase.

Punem hribii in apa fierbinte si ii lasam sa se hidrateze timp de 30 de minute.. Intr-o oala, punem apa la fiert cu o lingurita de sare de mare grunjoasa. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si le fierbem conform timpului indicat pe ambalaj sau pana cand sunt "al dente".. Intre timp, scurgem hribii si ii taiem bucati mici. Curatam usturoiul si il taiem felii subtiri.. Incinge

Spaghete cu hribi, usturoi si sare cu trufe


Portii

4

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 400 gr paste spaghete

  • 20 gr hribi deshidratati

  • 4 catei usturoi

  • 4 linguri ulei de masline

  • 10 gr patrunjel proaspat

  • 1 lingurita sare de mare grunjoasa

  • dupa gust sare cu trufe negre

Mod de preparare

  • Punem hribii in apa fierbinte si ii lasam sa se hidrateze timp de 30 de minute.
  • Intr-o oala, punem apa la fiert cu o lingurita de sare de mare grunjoasa. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si le fierbem conform timpului indicat pe ambalaj sau pana cand sunt "al dente".
  • Intre timp, scurgem hribii si ii taiem bucati mici. Curatam usturoiul si il taiem felii subtiri.
  • Incingem uleiul intr-o tigaie la foc mediu spre mic, adaugam usturoiul si il prajim timp de un minut. Adaugam hribii si mai gatim un minut.
  • Scurgem pastele, le adaugam in tigaia cu usturoi si ciuperci si amestecam.
  • Impartim spaghetele in 4 farfurii, presaram patrunjel tocat si sarea cu trufe.

Share