Ficat

Sote de ficat de pui

Ficatii  spala, se lasa la scurs. Am sarit peste partea cu laptele…:D  Ceapa se curata, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se toaca marunt, morcovul se spala, se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand s-a incins bine se pun ficatii si se pune capac. Se lasa sa fiarba sub capac pret de 7-8 minute, se da tigaia dupa foc, se intorc ficatii se se mai pun inca

Sote de ficat de pui


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui

  • 2 cepe albe ( in reteta am pus o ceapa, am constatat ca e suficient)

  • 3 fire de ceapa verde

  • 150 g suc de rosii

  • sare, piper dupa gust

  • 30 ml ulei

  • patrunjel si marar verde tocat

  • o jumatate de morcov

  • un sfert de ardei rosu

  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

  • Ficatii  spala, se lasa la scurs. Am sarit peste partea cu laptele…:D  Ceapa se curata, se toaca marunt. Ardeiul se spala, se toaca marunt, morcovul se spala, se toaca marunt.

    Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Cand s-a incins bine se pun ficatii si se pune capac. Se lasa sa fiarba sub capac pret de 7-8 minute, se da tigaia dupa foc, se intorc ficatii se se mai pun inca 5 minute. Se pune sare, piper. Dupa cele 5 minute se adauga ceapa, morcovul ardeiul tocate, se dauga vinul, se pune capac si se lasa la fiert. 

    Dupa 10 minute la foc domol, daca mai e nevoie mai completam cu lichid ( la mine nu a fost), se adauga sucul de rosii. se mai potriveste de sare, piper. 

    La final se adauga patrunjelul si mararul tocat. 

    Pofta buna!

Share