Sosuri

Sos Tzatziki

Castravetele se spala, se curata de coaja,dar si de samburi si se taie cubulete mici. Punem putina sare si lasam sa lase zeama, dupa care ii punem la scurs intr-i strecuratoare mica.Mararul il tocam marunt.Intr-un castron punem iaurtul, castravetii, mararul, uleiul si zeama de la lamaie. Radem si usturoiul si amestecam totul, potrivim de sare si dam la frigider pt cel putin o ora inainte de a fi s

Sos Tzatziki

Ingrediente

  • 600 ml iaurt grecesc1 castravete lung3-4 catei de usturoio legatura de mararo lingura de ulei]sare2-3 linguri zeama de lamaiesare

Mod de preparare

  • Castravetele se spala, se curata de coaja,dar si de samburi si se taie cubulete mici. Punem putina sare si lasam sa lase zeama, dupa care ii punem la scurs intr-i strecuratoare mica.Mararul il tocam marunt.Intr-un castron punem iaurtul, castravetii, mararul, uleiul si zeama de la lamaie. Radem si usturoiul si amestecam totul, potrivim de sare si dam la frigider pt cel putin o ora inainte de a fi servit.Merge perfect alaturi de cartofi/orez sau salate, este usoara si gustoasa.Pofta buna!

Share