Conserve

Sos picant mediteranean

Ingrediente pentru 3 borcane de 400 ml.

Se taie ardeiul in cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita, dupa care se taie si ele tot in cubulete mici. Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoare, apoi se marunteste.. Se pune uleiul in cratita cu baza mai groasa, apoi se calesc ardeii circa 10 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga si rosiile si se lasa sa s

Sos picant mediteranean


Portii

3

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 600 gr ardei gras galben

  • 750 gr rosie

  • 150 gr masline negre fara samburi feliate

  • 2 buc ardei iute

  • 100 ml ulei de masline

  • 1 lingura otet balsamic

  • 150 gr zahar

  • 5 frunze busuioc proaspat

  • 5 gr sare

  • 3 gr piper

Mod de preparare

  • Se taie ardeiul in cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita, dupa care se taie si ele tot in cubulete mici. Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoare, apoi se marunteste.
  • Se pune uleiul in cratita cu baza mai groasa, apoi se calesc ardeii circa 10 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga si rosiile si se lasa sa scada bine sucul. Se adauga ardeiul iute maruntit, rondelele de masline negre, lingura de otet balsamic si zaharul.
  • Se amesteca continuu, timp de 20 de minute, se potriveste de sare si de piper, dupa gust, si dupa ce am oprit focul, adaugam si busuiocul maruntit. Se pune in borcane fierbinte, apoi se etanseaza bine.

Share