Sosuri

Sos harissa

Se pun ardeii la copt direct pe flacara, apoi le lasati intr-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedand astfel, se decojesc mai bine si mai repede, iar conservarea va fi mai lunga.Curatati bine semintele, coaja si lasati sa scurga bine.Puneti toate ingredientele in mixer si lucrati pana cand exista un sos gros si catifelat.Puneti intr-un borcan inchis in frigider, timp de 5-6 zile, adaugand ulei deasupra

punem toate ingredientele in mixer si pana se face un sos dens si matasos care poate fi folosit si ca sos dar si ca un condiment. Daca pregatiti cantitati mai mari dupa ce le puneti in borcane, le puteti steriliza in cuptor, la 100 de grade C, timp de 40 de minute sau chiar prin fierbere timp de 20 de minute. Asa rezista si cateva luni.

In mod normal, sosul Harissa este facut numai din ardei iute rosu pisat cu usturoi si ulei, asa cum este folosit in Africa de Nord de unde provine. Dar noi, europenii, mancam picant mult mai putin decat ei, asa ca m-am gandit sa o fac mai delicata, fara sa pierda gustul picant. Va prezint varianta mea cu ardei copti.

Sos harissa

Ingrediente

  • 2 ardei rosii 1 catel de usturoi sare 4-6 ardei iuti – chili 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

  • In mod normal, sosul Harissa este facut numai din ardei iute rosu pisat cu usturoi si ulei, asa cum este folosit in Africa de Nord de unde provine. Dar noi, europenii, mancam picant mult mai putin decat ei, asa ca m-am gandit sa o fac mai delicata, fara sa pierda gustul picant. Va prezint varianta mea cu ardei copti.

Share