Dulciuri

Șoricei aromați

Un dulce al copilăriei, ce l-am descoperit la maturitate, în bucătăria soacrei mele. Probabil că denumirea de ”Șoricei”, li se trage de la codița ciorchinelui, ce rămâne în afara preparatului!;)

Se prepară un aluat fluri din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Ciorchinele de salcâm se scufundă, în amestecul de mai sus,  apoi se scote și se pune la prăjit în ulei, fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți. După ce s-a rumenit, s

Șoricei aromați


Portii

10

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • flori de salcâm cca. 15-20 de ciorchine,

  • ouă 2 bucăți,

  • lapte/ apă minerală cca. 400 ml,

  • sare iodată 1 parf,

  • zahăr brun cca. 50 g,

  • zahăr vanilinat 1 plic,

  • coajă de lămâie,

  • făină cât cuprinde,

  • ulei de palmier/ floarea soareului pentru prăjit cca. 300 ml.

Mod de preparare

  • Se prepară un aluat fluri din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Ciorchinele de salcâm se scufundă, în amestecul de mai sus,  apoi se scote și se pune la prăjit în ulei, fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți. După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.

    Poftă bună!

Share