Peste & Fructe de mare

Somon tropical

Se spala medalioanele de somon si se zvanta, apoi se pun la marinat in amestecul special de marinata. se lasa minim o ora la rece.Intre timp se amesteca la blender sucul de la o portocala cu o felie de ananas, laptele de cocos si banana.Smochinele se curata si se feliaza, felia de ananas se taie in cubulete( dupa ce am scos miezul tare), pulpa de fructul pasiunii se scoate cu o lingurita din interior.Se rade lime si se obtine coaja.Se ia un vas si se pune baza din sucul pregatit( o parte), apoi se aseaza somonul. Deasupra se pun fructele si apoi se mai toarna din suc( o parte). Adaugam si coaja de lime, un praf de sare, un praf de piper verde apoi se orneaza cu crenguta de rozmarin.Se introduce vasul in cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.Pentru ca eu prefer somonul putin mai rumenit intotdeauna scot din sos intr-un vas special dupa 30 de minute si apoi il las descoperit sa se rumeneasca inca 10 sau 15 minute iar sosul il servesc deasupra.E un deliciu….minunat!

Pentru o cina rafinata poate fi alegerea perfecta…

Somon tropical

Ingrediente

  • 2 medalioane de somon proaspat marinata: 2 linguri ulei de masline 30 ml vin rosu( demidulce) zeama de la 1/2 lamaie o lingura de busuioc sare de mare sosul tropical: 1 mango mic 1 banana 1 portocala 2 felii de ananas 75 ml lapte de cocos 2 smochine 2 bucati fructul pasiunii coaja de la o lime o crenguta de rozmarin sare de mare piper verde macinat

Mod de preparare

  • Pentru o cina rafinata poate fi alegerea perfecta…

Share