Jamie Oliver

Somon si couscous

Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte pentru 3 minute. 

Se presara sare si piper pe bucata de somon si se stropeste cu putin ulei de masline. Se pune la prajit intr-o tigaie fierbinte, cu partea cu piele in jos. Dupa cateva minute se intorace si se adauga dovlecelul, chili si sugar snaps de jur imprejur si se lasa la prajit 2 minute. 

Se amesteca rosiile cu couscou

Somon si couscous


Portii

1

portii


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 1 bucata file somon cu piele, fara oase

  • 75 grame couscous

  • cateva rosii cherry, taiate

  • 1 dovlecel mic, taiat batoane

  • 70 grame sugar snaps (mazare pastai)

  • 1 chili, tocat

  • sucul de la 1/2 lamaie

  • o mana patrunjel proaspat tocat

  • sare/piper/ulei de masline

Mod de preparare

  • Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte pentru 3 minute. 

    Se presara sare si piper pe bucata de somon si se stropeste cu putin ulei de masline. Se pune la prajit intr-o tigaie fierbinte, cu partea cu piele in jos. Dupa cateva minute se intorace si se adauga dovlecelul, chili si sugar snaps de jur imprejur si se lasa la prajit 2 minute. 

    Se amesteca rosiile cu couscousul, sucul de lamaie, putin ulei de masline, sare, piper si patrunjelul. 

    Se scoate somonul pe o farfurie, iar in tigaie se adauga mixul de couscous. Se amesteca bine, se adauga somonul inapoi in tigaie, se acopera, se da focul la mare si se lasa 1 minut. 

    Se consuma imediat.

Share