Somon

Somon Katsu (Somon la cuptor in crusta crocanta de pesmet)

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana cand panko devine usor brun.

Se transfera intr-un bol adanc si cu margini largi si se lasa la racit. 

Intre timp, se bat albusurile de ou/ oul usor cu o furculita, iar faina se

Somon Katsu (Somon la cuptor in crusta crocanta de pesmet)


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru somon:

  • 1 cana panko (pesmet japonez; se poate inlocui cu pesmet obisnuit)

  • 1 lingura ulei

  • 1/2 lingurita pudra de usturoi

  • 1/2 lingurita cimbru uscat

  • 450 grame filet de somon fara piele si oase (eu am folosit congelat)

  • sare, piper

  • 1/2 cana faina

  • 3 lingurita albus de ou (sau 1 ou intreg)

  • Pentru servit:

  • Cartofi (eu am folosit curly fries gatiti la cuptor)

  • Fasole verde la aburi

  • Sos tartar

Mod de preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

    Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana cand panko devine usor brun.

    Se transfera intr-un bol adanc si cu margini largi si se lasa la racit. 

    Intre timp, se bat albusurile de ou/ oul usor cu o furculita, iar faina se asaza intr-un vas larg si adanc. 

    Somonul se taie in bucati potrivite daca este nevoie, se presara cu sare si piper, apoi se inmoaie pe rand, mai intai in faina, apoi in ou, iar la final in panko. 

    Se asaza intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se transfera in cuptor unde va ramane 20 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului. 

    Se servesc cu sos tartar, fasole verde si cartofi. 

Share