Peste & Fructe de mare

Somon in `papillote`

Dupa ce se spala si se usca bine pestele, ungeti o bucata de folie de aluminiu cu foarte putin ulei de masline, apoi puneti pestele, sare, piper, ceapa, rosia, un pic de dovlecel, portocala si inca un piculet de dovlecel si foaia de dafin si inca un pic de sare si piper, nu conteaza ordinea, le puneti cum vreti. Inchideti foaia, mai intai adunati 2 cate 2 partile si le strangeti, se da la cuptorul incins, cel putin o jumate de ora, eu am lasat la foc mai mic, peste 30 de min. Un gust deosebit o sa-i dea portocala si o aroma imbietoare, e o nebunie de peste, dupa parerea mea se poate incerca si cu alt peste nu numai cu somon. Se poate servi cu orez, eu am facut o mana de salata de rosii, castreveti, ceapa si avocado si crutoane de paine + o mana de cartofi.

Dupa ce se spala si se usca bine pestele, ungeti o bucata de folie de aluminiu cu foarte putin ulei de masline, apoi puneti pestele, sare, piper, ceapa, rosia, un pic de dovlecel, portocala si inca un piculet de dovlecel si foaia de dafin si inca un pic de sare si piper, nu conteaza ordinea, le puneti cum vreti. Inchideti foaia, mai intai adunati 2 cate 2 partile si le strangeti, se da la cuptor

Somon in `papillote`

Ingrediente

  • – 2 bucati de somon – 2 felii de rosii – 2 felii de portocale – 2 felii de lamaie – jumate de ceapa in rondele – 1 dovlecel micut, taiat fasii daca vreti, sau rondele – 2 foi de dafin – condimente, sare, piper si putin ulei de masline – 2 foi mai marisoare de folie de aluminiu

Mod de preparare

  • Dupa ce se spala si se usca bine pestele, ungeti o bucata de folie de aluminiu cu foarte putin ulei de masline, apoi puneti pestele, sare, piper, ceapa, rosia, un pic de dovlecel, portocala si inca un piculet de dovlecel si foaia de dafin si inca un pic de sare si piper, nu conteaza ordinea, le puneti cum vreti. Inchideti foaia, mai intai adunati 2 cate 2 partile si le strangeti, se da la cuptorul incins, cel putin o jumate de ora, eu am lasat la foc mai mic, peste 30 de min.

Share