Somon

Somon în crustă de semințe

Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit. 

Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie. 

Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu foarte mărunt semințele, cuminul, cardamomul și sare. 

Cu ajutorul unei pen

Somon în crustă de semințe


Portii

2

portii


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 2 bucăți de somon cu piele

  • 1 lingură mix de semințe (dovleac, floarea soarelui și pin)

  • 1 lingurița semințe cumin

  • 1 lingurița cardamom măcinat

  • 2 linguri iaurt

  • 2 lingurițe ulei de cocos

  • sare

  • felii de lămâie pentru servit

Mod de preparare

  • Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit. 

    Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie. 

    Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu foarte mărunt semințele, cuminul, cardamomul și sare. 

    Cu ajutorul unei pensule, se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de somon. Se presară mixul de semințe deasupra și se apasă ușor pentru ca acestea să se lipească. 

    Se încălzește uleiul de cocos într-o tigaie. Se adaugă somonul cu pielea în jos. Se prăjesc 3 minute. Se întorc bucățile și se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 218 grade. Se gătesc 3-5 minute în funcție de grosime. Se servesc cu felii de lămaie. 

    Eu am ales și sparanghel gătit la aburi pentru garnitură.

Share