Diverse

Somon “en papillote”

Se topeste in gura. De gust nici nu mai vorbim, e o adevarata explozie de arome.

Incalzim cuptorul la 180°C.. Preparam marinada pentru somon. Intr-un castronel, radem coaja de la o lamaie si cei 5 catei de usturoi si amestecam cu zeama de la o lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Adaugam cimbrul si patrunjelul tocat marunt. Amestecam bine si dam deoparte.. Spalam bucatile de somon si le uscam cu prosoape de hartie. Pregatim 5 bucati mari de hartie de copt. Pune

Somon "en papillote"


Portii

5

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 5 buc file de peste somon

  • 1 buc lamaie

  • 5 catei usturoi

  • 1 lingurita cimbru uscat

  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 4 lingurite ulei de masline

Mod de preparare

  • Incalzim cuptorul la 180°C.
  • Preparam marinada pentru somon. Intr-un castronel, radem coaja de la o lamaie si cei 5 catei de usturoi si amestecam cu zeama de la o lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Adaugam cimbrul si patrunjelul tocat marunt. Amestecam bine si dam deoparte.
  • Spalam bucatile de somon si le uscam cu prosoape de hartie. Pregatim 5 bucati mari de hartie de copt. Punem fiecare bucata de somon pe cate o hartie de copt. Impartim marinada in mod egal si o turnam pe peste. Impaturim fiecare pachetel, in asa fel, incat sa fie cat mai etans posibil.
  • Punem pachetelele pe o tava incapatoare si dam la cuptorul preincalzit, la 180°C, pentru aproximativ 15-18 minute.

Share