Peste & Fructe de mare

Somon cu o crusta de cartofi si legume

-se curata bucatile de peste si se condimenteaza cu sare si piper-cartoful se da prin razatoare si se condimenteaza cu sare,piper si rozmarin si 1 catel de usturoi tocat marunt-se adauga si oul si se amesteca-se da pestele prin faina si pe o parte si pe alta-se pune pe partea fara piele,un strat subtire din amestecul de cartofi-se pune ulei de masline intr-o tigaie,pe toata suprafata si cand este

Somon cu o crusta de cartofi si legume

Ingrediente

  • 300-350 g somon (pt 2 portii), 1 cartof mare, 1 ou, 1 dovlecel, 1/2 ardei gras rosu, 4-5 rosii cherry, 250 g ciuperci, 2 catei de usturoi, rozmarin(proaspat/uscat), sare, piper, marar proaspat

Mod de preparare

  • -se curata bucatile de peste si se condimenteaza cu sare si piper-cartoful se da prin razatoare si se condimenteaza cu sare,piper si rozmarin si 1 catel de usturoi tocat marunt-se adauga si oul si se amesteca-se da pestele prin faina si pe o parte si pe alta-se pune pe partea fara piele,un strat subtire din amestecul de cartofi-se pune ulei de masline intr-o tigaie,pe toata suprafata si cand este incins,se aseaza pestele cu stratul de cartofi in jos-se lasa pana devine aurie crusta de cartofi si se intoarce si partea cealalta ca sa se prajeasca putin- 2-3-se pune la cuptor,intr-o tava tapetata cu hartie de copt,pt cca 10-15 max.-legumele se taie felii potrivite,nu groase,iar ciupercile in 4-se pune putin ulei de masline,sare,piper,1 catel de usturoi,apoi le facem la foc mare.Spre final adaugam si rosiile cherry si amestecam continuu,pana ajung aldente(10-15),apoi le oprim.Se adauga marar proaspat peste ele.

Share