Pui si gaina

Şniţele de pui cu sos de roşii

1. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii groase de 1 cm. Se condimentează cu sare şi piper şi se păstrează la rece 10-15 minute. Ouăle se bat cu un praf de sare şi piper.. 2. Pe fiecare bucată de carne se pune câte o felie de şuncă şi se dau prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc potrivit. Se lasă apoi la scurs

Şniţele de pui cu sos de roşii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 600 g piept de pui

  • 100 g şuncă presată

  • 2 ouă

  • făină

  • pesmet

  • 200 ml ulei

  • 300 g roşii

  • 1 ceapă mică

  • 1 lingurita busuioc

  • sare

  • piper

  • oregano

  • 1 lingurita capere murate

Mod de preparare

  • 1. Pieptul de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii groase de 1 cm. Se condimentează cu sare şi piper şi se păstrează la rece 10-15 minute. Ouăle se bat cu un praf de sare şi piper.
  • 2. Pe fiecare bucată de carne se pune câte o felie de şuncă şi se dau prin făină, ou şi pesmet. Se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc potrivit. Se lasă apoi la scurs pe o hârtie absorbantă.
  • 3. Pentru sos, se toacă ceapa mărunt şi se căleşte uşor în 2 linguri ulei. Se stinge cu 2-3 linguri de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Se lasă pe foc până când sosul devine legat şi se condimentează cu sare, piper, busuioc şi oregano.
  • 4. Când se servesc, se pot adăuga şi câteva capere murate.

Share