Carne si fripturi

Snitel cu susan si piure de cartofi

Intai am curatat cartofii,i-am spalat,i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu sare.Muschiuletul l-am spalat,l-am sters si i-am indepartat pielitele cu un cutit ascutit si care taie bine.L-am taiat felii ca ptr snitele(nu prea groase)le-am batut bine,le-am sarat si piperat.Ouale le-am batut bine(intr-o farfurie adanca)cu putina sare,am adaugat 3 lg.seminte susan,faina cat sa devina ca o pasta mai grosuta si la sfarsit am pus 1-2 lg.apa minerala,pana ajunge la consistenta unei compozitii ca de clatite,putin mai groasa.Am trecut snitelele prin compozitie si le-am prajit pe ambele parti,in uleiul incins,dupa care le-am asezat pe servetele absorbante.Cartofii dupa ce s-au fiert(cand ii incercam cu furculita se rup)ii scurgem de apa,cu un mixer ii batem bine,adaugam unt sau margarina(1-2 ling.)dupa care lapte,pic cu pic ca la maioneza(asa piureul va deveni ff pufos).punem sare dupa gust si nucsoara,daca va place.Noi am servit cu salata verde cu ridichi si usturoi.Pofta buna!!!

eu pt.piure socotesc 1 1\2 cartofi marisori de persoana si pt.cartofi pai 2 cartofi de persoana(dar pai nu prea mancam) lg=lingura ling=lingurita

susanul imi place ff mult,asa ca nu pierd nici o ocazie sa nu-l folosesc

Snitel cu susan si piure de cartofi

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc 2-3 lg.seminte susan 3 oua faina sare,piper cartofi unt lapte nucsoara

Mod de preparare

  • susanul imi place ff mult,asa ca nu pierd nici o ocazie sa nu-l folosesc

Share