Aperitive / Garnituri

Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper

Sunca se taie in bucati astfel incat sa incapa in oala. Se toarna apa cat sa acopere bucatile de sunca si apoi adaugati  o capatana de usturoi curatata, o lingura de piper (eu am pus macinat pentru ca nu stiu unde tine nevasta-mea piperul boabe) si doua linguri de boia. Puteam sa pun si niste frunze de dafin , dar n-am stiut ca avem.

Daca sunca p

Slanina fiarta cu usturoi, boia si piper


Portii

1

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • sunca ( slanina de porc )

  • o capatana de usturoi

  • 2 linguri de boia de ardei ( amestec dulce cu iute )

  • piper boabe

  • foi de dafin

  • un pahar de tuica

Mod de preparare

  • Sunca se taie in bucati astfel incat sa incapa in oala. Se toarna apa cat sa acopere bucatile de sunca si apoi adaugati  o capatana de usturoi curatata, o lingura de piper (eu am pus macinat pentru ca nu stiu unde tine nevasta-mea piperul boabe) si doua linguri de boia. Puteam sa pun si niste frunze de dafin , dar n-am stiut ca avem.

    Daca sunca pe care vreti sa o fierbeti nu a fost sarata in prealabil puteti sa puneti in compozitia de fiert si o lingura de sare. Fierbeti sunca cu capacul pus pe oala pana cand furculita intra cu usurinta in sunca (atentie mare sa nu exagerati caci sunca va deveni gelatinoasa!) apoi o lasati sa se raceasca tot in oala acoperita ca sa ia cat mai mult din savoarea condimentelor. Cand bucatile de sunca s-au racit  le scoateti din oala, le puneti putin la uscat si le pudrati cu boia.Va doresc sa fiti sanatosi, sa aveti pofta si o tuica buna! 

Share