Sirop / Compot

Sirop din caise

Un sirop super aromat pentru zilele călduroase dar și pentru prăjituri. Simplu și gustos! Am obținut 2 litri de sirop aromat.

Caisele coapte, curățate și fără sâmburi, se pun la fiert cu apa și zeama de lămâie, la foc mediu, până ce se obține un suc mai gros. Zeama obținută se strecoară prin tifon sau o sită de inox foarte fină într-un alt vas cu fundul triplu. Apoi se pune la foc mediu, împreună cu zahărul, lasându-se la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, pâ

Sirop din caise


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • caise coapte bine, curățate de sâmburi 1250 g,

  • apă rece 1250 g,

  • zeama de la 1 lămâie,

  • zahăr tos 1000 g.

Mod de preparare

  • Caisele coapte, curățate și fără sâmburi, se pun la fiert cu apa și zeama de lămâie, la foc mediu, până ce se obține un suc mai gros. Zeama obținută se strecoară prin tifon sau o sită de inox foarte fină într-un alt vas cu fundul triplu. Apoi se pune la foc mediu, împreună cu zahărul, lasându-se la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține consistența dorită penru sirop. Se pune fierbitne în sticle sterilizate, se închid ermetic, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi, când se depozitează în cămară. 

Share