Conserve

Sirop de visine

Am cumparat visine pentru a pregati mai multe retete. Astfel, am strans sucul de la 530 gr de visine (cantarite fara samburi), lasate cateva ore intr-un vas cu 330 gr de zahar pentru sirop (iar fructele le-am folosit la dulceata), apoi la fierbere am mai adaugat 200 gr de zahar, pentru ca la sirop proportia fructe:zahar este de 1:1.

Se spala visinele si li se scot samburii. Se acopera cu 330 gr de zahar si se lasa asa cateva ore, pentru a-si lasa sucul.. Eu am obtinut aproximativ 400 ml de suc, pe care l-am turnat intr-o cratita. La acesta, se mai adauga 200 gr de zahar si se pun la fiert, pe foc mic. Se amesteca din cand in cand, culegand bine spuma formata.. Se fierbe pana se leaga bine, iar cantitatea de lichid a scazut la

Sirop de visine


Portii

4

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 530 gr visine

  • 530 gr zahar tos

Mod de preparare

  • Se spala visinele si li se scot samburii. Se acopera cu 330 gr de zahar si se lasa asa cateva ore, pentru a-si lasa sucul.
  • Eu am obtinut aproximativ 400 ml de suc, pe care l-am turnat intr-o cratita. La acesta, se mai adauga 200 gr de zahar si se pun la fiert, pe foc mic. Se amesteca din cand in cand, culegand bine spuma formata.
  • Se fierbe pana se leaga bine, iar cantitatea de lichid a scazut la jumatate. Cand este bine legata, se stinge focul si se lasa la racit in cratita. Apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.

Share