Diverse

Sirop de capsune

Racoros si sanatos!

Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele. Se lasa cateva ore, sau mai bine de seara pana dimineata, apoi se adauga 500 ml de apa si se pun la fiert. De la primul clocot, se spumeaza, se amesteca usor cu spumiera atata timp cat va trebui sa se lege intr-un sirop legat (circa o ora).. Se da de pe foc si se adauga sucul de lamaie, dar

Sirop de capsune


Portii

10

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 1 kg capsune

  • 1.5 kg zahar

  • 2 crengute de menta

  • 6 linguri suc de lamaie

  • 500 ml apa

Mod de preparare

  • Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele. Se lasa cateva ore, sau mai bine de seara pana dimineata, apoi se adauga 500 ml de apa si se pun la fiert. De la primul clocot, se spumeaza, se amesteca usor cu spumiera atata timp cat va trebui sa se lege intr-un sirop legat (circa o ora).
  • Se da de pe foc si se adauga sucul de lamaie, dar si cateva crengute de menta proaspata. Se toarna in sticle uscate cat este foarte fierbinte, se infileteaza capacele etans, apoi se pun sticlele una langa alta intr-o ladita si se acopera cu o patura sau un prosop gros si se lasa sa se raceasca bine; abia apoi se depoziteaza in beciuri sau debarale.

Share