Vegana

Shepherd’s pie de post

Shepherd’s pie, de post.

Compozitia: Se taie o ceapa marunt si se pune la calit in ulei de floarea soarelui, apoi se adauga usturoiul pisat si morcovii dati pe razatoarea mare. Se amesteca bine, se pune sare, piper, curry dupa gust si se mai lasa la calit vreo 2-3 minute. Pe urma, se adauga lintea, porumbul, mazarea (fierte in prealabil) si jumatate de cana de apa. Se mai lasa la foc pana se evapora apa.. Crusta: Se pun l

Shepherd's pie de post


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 buc ceapa rosie

  • 2 buc morcov

  • 0.5 cana porumb

  • 80 gr mazare

  • 220 gr linte verde

  • 4 catei usturoi

  • 4 buc cartof

  • 6 linguri smantana vegetala

  • 20 ml ulei de floarea soarelui

  • dupa gust sare

  • dupa gust curry

  • 0.5 cana apa

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Compozitia: Se taie o ceapa marunt si se pune la calit in ulei de floarea soarelui, apoi se adauga usturoiul pisat si morcovii dati pe razatoarea mare. Se amesteca bine, se pune sare, piper, curry dupa gust si se mai lasa la calit vreo 2-3 minute. Pe urma, se adauga lintea, porumbul, mazarea (fierte in prealabil) si jumatate de cana de apa. Se mai lasa la foc pana se evapora apa.
  • Crusta: Se pun la fiert cartofii taiati cubulete in apa cu sare. Dupa ce sunt fierti, se scurg de apa, se piseaza si se adauga smantana vegetala si putin piper.
  • Intr-un vas yena sau de cuptor se asaza compozitia, se preseaza usor cu o lingura, apoi se adauga cartofii pisati. Se pune la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 20-30 de minute.

Share