Pt salate

Shaksuka verde

Se incalzeste o tigaie adanca si se toarna 3-4 linguri ulei de masline si se prajeste ceapa usor sa fie aurie se adauga pastaiele -daca sunt proaspete trebuie fierte 10 minute in apa cu sare.-eu am folosit congelate, sint fragede.Se adauga ardeiul si se prajeste usor dupa care se adauga mazarea -daca este proaspata trebuie fiarta 10 minute in apa cu sare-se continua prajirea cateva minute dupa car

Shaksuka verde

Ingrediente

  • ptr 4 persoane3cepe potrivite-taiate cuburi2-3 fire ceapa verde1pahar de pastai verzi proaspete sau congelate1pahar de mazare dulce proaspata sau congelata1-2ardei verzi subtiri-taiat cuburi2-3 rosii uscate taiate bucatele 200 gr branza sarata8oua

Mod de preparare

  • Se incalzeste o tigaie adanca si se toarna 3-4 linguri ulei de masline si se prajeste ceapa usor sa fie aurie se adauga pastaiele -daca sunt proaspete trebuie fierte 10 minute in apa cu sare.-eu am folosit congelate, sint fragede.Se adauga ardeiul si se prajeste usor dupa care se adauga mazarea -daca este proaspata trebuie fiarta 10 minute in apa cu sare-se continua prajirea cateva minute dupa care se adauga branza sfaramata-se da la gust.-se adauga si rosiile uscate taiate cuburi.Cand legumele sau inmuiat putin se niveleste suprafata mancarii si se adauga 2 oua ptr fiecare persoana, se acopera cu capac si se lasa pe foc potrivit pana oul se coaguleaza si albusul s-a format.Se serveste o portie pentru fiecare, oul cuprinzand legumele sub el.Este o mancare gustoasa potrivita la un pranz usor ptr zilele calduroase.

Share