Bucataria orientala

ShakShouka cu naut si baby spanac

Un preparat israelian de succes.

Se curata ceapa si usturoiul, se taie si se calesc in uleiul de masline, impreuna cu sarea, piperul si boiaua dulce afumata. Se toaca marunt rosiile din bulion si se adauga peste ceapa calita si se lasa la gatit, pana mai scad si se ingroasa sosul.. Dupa ce a scazut putin sosul, se adauga nautul fiert in prealabil si baby spanacul. Se pune capacul si se lasa la inabusit 3-5 minute, in functie de c

ShakShouka cu naut si baby spanac


Portii

3

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 250 gr rosii in bulion

  • 3 buc ceapa rosie

  • 4 buc usturoi

  • 3 buc ou

  • 3 linguri ulei de masline

  • 0.5 lingurita piper

  • 1 lingurita sare de himalaya

  • 1 lingurita boia dulce afumata

  • 2 crengute de oregano proaspat

  • 250 gr naut

  • 200 gr baby spanac

Mod de preparare

  • Se curata ceapa si usturoiul, se taie si se calesc in uleiul de masline, impreuna cu sarea, piperul si boiaua dulce afumata. Se toaca marunt rosiile din bulion si se adauga peste ceapa calita si se lasa la gatit, pana mai scad si se ingroasa sosul.
  • Dupa ce a scazut putin sosul, se adauga nautul fiert in prealabil si baby spanacul. Se pune capacul si se lasa la inabusit 3-5 minute, in functie de cat se doreste sa fie de gatit spanacul. Se prajesc ouale ochiuri si se pun deasupra si se garniseste cu oregano proaspat.

Share