Aperitive / Garnituri

Sfeclă roşie à la grec

Se pune orezul într-o sită şi se spală bine.. Se pune apoi în apă cu un praf de sare, se adaugă miezul de sfeclă, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert la foc mic aproximativ 20 de minute.. Se condimentează cu sare şi piper.. 2. Se umplu jumătăţile de sfeclă cu orezul preparat. Se pune deasupra o feliuţă de brânză şi în vârf încă o linguriţă de orez.. Între timp,

Sfeclă roşie à la grec


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 4 sfecle (coapte la cuptor în coajă)

  • 80 g orez

  • 4 felii brânză Camembert

  • sare

  • piper

  • rucola

  • sos de roşii

Mod de preparare

  • Se pune orezul într-o sită şi se spală bine.
  • Se pune apoi în apă cu un praf de sare, se adaugă miezul de sfeclă, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert la foc mic aproximativ 20 de minute.
  • Se condimentează cu sare şi piper.
  • 2. Se umplu jumătăţile de sfeclă cu orezul preparat. Se pune deasupra o feliuţă de brânză şi în vârf încă o linguriţă de orez.
  • Între timp, se încălzeşte cuptorul la 180°C.
  • 3. Se aşază într-un vas termorezis­tent (yena) şi se dau la cuptor.
  • Se lasă la copt 15-20 de minute. La final, se adugă sosul de roşii şi se ornează cu rucola.

Share