Penne

Serpentelli cu legume si cascaval

Reteta m-a atras pentru ca este chiar “cu de toate”, foarte bogata in ingrediente, iubesc pastele si mi-am spus ca trebuie sa fie bun acest preparat. Reteta am remarcat-o la Ela68. Recomand sa nu suplimentati cantitatea fata de reteta afisata. De cate ori am preparat paste la cuptor, ceea ce a ramas pentru a doua zi nu a mai fost la fel de bun. Eu i-am pus si carne, reteta originala este fara.

1. Fierbi pastele cu sare cam 6 minute, mai putin decat timpul complet de fierbere indicat pe pachet. La cuptor se vor hidrata suficient.

optional: intr-o tigaie larga calesti carnea tocata in 1-2 linguri de ulei, pana scade sucul. O scoti intr-o farfurie adanca si acoperi cu capac.

2. Toaca ceapa marunt si o pui la calit in unt, in aceeasi tigaie, pana devine sticloasa. 

Serpentelli cu legume si cascaval


Portii

5

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 200 gr paste serpentelli

  • optional: 300g carne de curcan/pui tocata sau taiata cubulete mici.

  • 2 morcovi mici

  • 1 ceapa

  • 50 gr unt+1 lingura pentru uns forma

  • 6 buc ciuperci medii Champignon

  • 1/2 ardei rosu

  • 1/2 ardei galben

  • 4-5 buchetele brocolli

  • 200+100=300 ml smantana pentru gatit

  • 150 ml lapte

  • 3 galbenusuri

  • 50 gr porumb congelat (n-am pus la cererea alor mei)

  • 150 gr branza elvetiana (svaiter)-n-am avut, am pus cascaval Delaco

  • cateva fire de patrunjel

  • sare, piper

Mod de preparare

  • 1. Fierbi pastele cu sare cam 6 minute, mai putin decat timpul complet de fierbere indicat pe pachet. La cuptor se vor hidrata suficient.

    optional: intr-o tigaie larga calesti carnea tocata in 1-2 linguri de ulei, pana scade sucul. O scoti intr-o farfurie adanca si acoperi cu capac.

    2. Toaca ceapa marunt si o pui la calit in unt, in aceeasi tigaie, pana devine sticloasa. 

    3. Adaugi ciupercile curatate si taiate felii. Am vrut sa pun cu prioritate morcovul pt. ca fierbe mai greu dar mi-am amintit sa-l tai fasii, asa ca restul l-am adaugat la urmatorul pas pentru ca sunt fine si fierb repede astfel.

    4. Taie ardeiul fideluta, morcovul fasii si brocolli rupt in buchetele mici. Le adaugi in tigaie. Adaugi si porumbul acum daca doresti. Eu n-am pus porumb, deja erau multe legume, probabil ca imbogatea gustul dar ai mei se temeau sa nu capete vreo nuanta dulceaga.

    5. Cand s-au inmuiat (cam dupa maxim 10 minute, adaugi 200 ml smantana si lasi la fiert pana ce sosul incepe sa se ingroase (cam 3-5 minute, exista pericolul sa branzeasca smantana, depinde de tipul ei). Potrivesti de sare si piper.

    6. Cat fierb, razi svaiterul pe razatoarea mica.

    7. Separat, amesteci galbenusurile cu smantana ramasa (100 g), adaugi laptele, svaiterul si patrunjelul tocat marunt.

    8. Incalzesti cuptorul la 300°C.

    9. Ungi vasul termorezistent cu unt.

    10.Adaugi pastele la legume si omogenizezi. Le rasorni in vasul de cuptor.

    11.Torni deasupra amestecul de ou si smantana si scuturi usor de vas ca sa se aseze.

    12.Dai la cuptor pentru cca. 20 minute pana se formeaza o crusta aurie. Se mananca fierbinti.

    Sa va fie de folos!

     

Share