Conserve

Serbet din smochine

Un preparat delicios pentru glazurat,pentru creme….deliciu!

Se spala smochinele, se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, cu felii de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender iar siropul ramas se scurge printr-o sita de samburii mititei ramasi si il adaugam peste smochine apoi dam totul la blender pana devine o pasta cremoasa.. Se lasa 10 minu

Serbet din smochine


Portii

2

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 1 kg smochine

  • 1 buc lamaie

  • 100 gr unt

  • 750 gr zahar

Mod de preparare

  • Se spala smochinele, se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, cu felii de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender iar siropul ramas se scurge printr-o sita de samburii mititei ramasi si il adaugam peste smochine apoi dam totul la blender pana devine o pasta cremoasa.
  • Se lasa 10 minute sa se racoreasca apoi se adauga cate un cubulet de unt mixand pana se incorporeaza in pasta. Pe urmatorul il adaugam numai dupa incorporarea cubuletului precedent. Se procedeaza asa pana se incorporeaza tot untul si obtinem un serbet delicios care se toarna in borcane, se etanseaza capacul si se pastreaza la rece.
  • Se pot decora diferite prajituri, se poate folosi la creme ori la umplerea delicioaselor rulade! Are un gust divin!

Share