Deserturi

Serbet de zmeura

Prajiturile sunt onorate sa fie glazurate cu acest deliciu de serbet facut in casa!

Intr-un vas, se acopera zmeura (pe care am trecut-o sub un jet de apa rece) cu circa 250 ml de apa si se da in cateva clocote, apoi se lasa sa se raceasca si se scurge sucul lasat printr-un tifon sau sita deasa.. Sucul obtinut se toarna peste 1 kg de zahar si se pune la fiert circa 30 de minute, la foc potrivit, amestecand continuu, pana se ingroasa bine. Se stinge focul si se lasa serbetul sa se

Serbet de zmeura


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 kg zmeura proaspata

  • 1 kg zahar

  • 150 gr unt

  • 250 ml apa

Mod de preparare

  • Intr-un vas, se acopera zmeura (pe care am trecut-o sub un jet de apa rece) cu circa 250 ml de apa si se da in cateva clocote, apoi se lasa sa se raceasca si se scurge sucul lasat printr-un tifon sau sita deasa.
  • Sucul obtinut se toarna peste 1 kg de zahar si se pune la fiert circa 30 de minute, la foc potrivit, amestecand continuu, pana se ingroasa bine. Se stinge focul si se lasa serbetul sa se raceasca un pic, amestecand ocazional.
  • Pana sa se raceasca (cand este caldut), luam serbetul la mixat cu o lingura (sau cu mixerul), pana se raceste bine si isi schimba culoarea intr-un roz mat, apoi incorporam untul, cate un pic. Turnam serbetul in borcanele curate, cat este cald inca, il lasam sa se raceasca bine si apoi punem capacelele etanse.

Share