Dulciuri

Serbet de Ciocolata

Un desert foarte rapid si foarte bun, aromat, cremos, ciocolatos 🙂
Puteti folosi orice aroma va place: menta, lamaie, rom, noi am optat pentru putin whisky

Punem apa la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul. Amestecam din cand in cand, sa se dizolve zaharul. Cand incepe sa fiarba, oprim focul, punem ciocolata taiata bucatele mici si amestecam bine (cu un tel) pana se dizolva. Turnam si whiskeyul, mai amestecam

Serbet de Ciocolata


Portii

4

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 500 ml apa minerala

  • 200 g ciocolata neagra

  • 150 g zahar

  • 70 ml whiskey (optional)

Mod de preparare

  • Punem apa la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul. Amestecam din cand in cand, sa se dizolve zaharul. Cand incepe sa fiarba, oprim focul, punem ciocolata taiata bucatele mici si amestecam bine (cu un tel) pana se dizolva. Turnam si whiskeyul, mai amestecam putin si lasam sa se raceasca.

    Dupa ce s-a racit, turnam intr-un vas pe care il acoperim si il punem la congelator. Daca aveti masina de facut inghetata, e mai usor, puneti lichidul in masina si se descurca singura (din cate am auzit :)) ) Scoatem dupa 3 – 4 ore de la congelator si amestecam pentru a sparge cristalele de gheata. Lasam la congelator pana se intareste din nou

Share