Romaneasca

Semilune cu nuca rumenita, cafea si mirodenii

Prajiturelele pufoase pe care ni le facea mama cu dragoste, cand eram mici, azi le-am adaptat putin ca s-o rasfat si eu, la randul meu pe mama. Am adaugat ciocolata, arahide nesarate, cafea si diverse mirodenii.

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.. Jumatate de compozitie se amesteca separat cu putina cacao, cafea si ness si se toarna intr-o tava patrata, pregatita inainte cu hartie de

Semilune cu nuca rumenita, cafea si mirodenii


Portii

8

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 4 buc ou

  • 4 linguri zahar

  • 1 lingura zahar vanilat

  • 5 linguri faina

  • 150 ml ulei

  • varf de cutit sare

  • 10 gr praf de copt

  • 1 lingura cacao

  • dupa gust ciocolata

  • 0.5 lingurita cafea

  • 0.5 lingurita ness

  • dupa gust arahide nesarate

  • dupa gust rahat de trandafiri

  • dupa gust stafide

  • dupa gust nuca

  • 2 linguri zahar pudra

  • dupa gust coaja rasa de portocala

Mod de preparare

  • Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.
  • Jumatate de compozitie se amesteca separat cu putina cacao, cafea si ness si se toarna intr-o tava patrata, pregatita inainte cu hartie de copt. Se pastreaza deoparte putina compozitie cu cacao pentru decor. Se presara arahide nesarate tocate marunt cu cutitul, stafide, rahat, coaja de portocala, ciocolata preferata, eu am avut 3 feluri de ciocolata: cu lapte, neagra si cu aroma de trufe.
  • Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se toarna si restul de compozitie cu cacao sub forma de dungi, apoi se trage cu scobitoarea, pentru a crea acel model. Se presara o lingura de zahar si nuca rumenita la cuptor si macinata.
  • Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 25 minute sau pana se rumeneste (fiind in tava intinsa, se coace mai repede).
  • Cand este gata, se lasa la racit, apoi se decupeaza prajitura in forma de semilune si se pudreaza cu zahar.

Share