Paste/pizza

Scovergi taranesti

Lichefiem mai intai drojdia cu zaharul, apoi adaugam 100 ml APA si putina faina cat sa iasa o compozitie ca de chec. Lasam sa cresca putin; faina o crenem intrun lighean, si amestecam cu sarea. Dupa CE a crescut maiaua, o amestecam in faina si incepem sa turnam cate Putin din APA calda si sa framantam pana obtinem in aluat ca de Paine. Punem si uleiul si mai framantam Putin. Lasam LA crescut pan

Scovergi taranesti

Ingrediente

  • 1 kg faina 40 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 2 lingurite sare 700 ml APA calda 3 linguri ulei Ulei pt prajit

Mod de preparare

  • Lichefiem mai intai drojdia cu zaharul, apoi adaugam 100 ml APA si putina faina cat sa iasa o compozitie ca de chec. Lasam sa cresca putin; faina o crenem intrun lighean, si amestecam cu sarea. Dupa CE a crescut maiaua, o amestecam in faina si incepem sa turnam cate Putin din APA calda si sa framantam pana obtinem in aluat ca de Paine. Punem si uleiul si mai framantam Putin. Lasam LA crescut pana isi dubleaza volumul, apoi luam cate o bucata si o aplatizam bine si degetele unse cu ulei. Prajim rapid pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

    Se servesc cu dulceata, mujdei de usturoi, sos de usturoi cu iaurt si branza telemea rasa.

Share