Salate

Savoare asiatică

1. Se spală orezul şi se pune la fiert, cu trei căni cu apă. După ce s-a fiert, se lasă într-o sită şi se dă la răcit.. 2. Morcovii şi rădăcinile de pătrunjel se spală, se taie rondele şi se dau la fiert în apă cu sare, împreună cu mazărea şi porumbul. Când sunt gata, se pun într-o sită, la scurs şi la răcit.. 3. Într-un bol, se pun castraveţii spălaţi, curăţaţi

Savoare asiatică


Timp preparare

50

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 200 g orez

  • 200 g mazăre

  • 200 g boabe porumb din conservă

  • 3 castraveţi

  • 3 morcovi

  • 2 rădăcini pătrunjel

  • 1 lingura oţet balsamic

  • frunze de rucola sau de salată

  • nucşoară

  • sare

  • piper

  • 2-3 lingurite ulei de măsline

Mod de preparare

  • 1. Se spală orezul şi se pune la fiert, cu trei căni cu apă. După ce s-a fiert, se lasă într-o sită şi se dă la răcit.
  • 2. Morcovii şi rădăcinile de pătrunjel se spală, se taie rondele şi se dau la fiert în apă cu sare, împreună cu mazărea şi porumbul. Când sunt gata, se pun într-o sită, la scurs şi la răcit.
  • 3. Într-un bol, se pun castraveţii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi rondele, morcovii, pătrunjelul, orezul, mazărea şi porumbul. Se condimentează cu sare, piper, ulei de măsline şi oţet balsamic. Salata se ornează cu nucşoară şi frunze de rucola sau de salată verde, după preferinţe.

Share