Retete de prajituri

Savarine

Reteta preluata de la Gabytza , care mi-a recomandat si varianta, ca ea avea doua variante 😛

Intr-o cana diluam drojdia uscata, frecand-o  cu o lingurita de zahar si o cescuta de lapte cald .

Faina o turnam toata intr-un vas , apoi adaugam oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Adaugam amestecul de drojdie si amestecam bine pana  obtinem un aluat  de consistenta unei smantani .

Lasam aluatul la dospit pana-si dubleaza volumul .

Ungem formele de sa

Savarine


Portii

8

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Aluat :

  • 250 gr faina

  • un ou

  • 200 ml lapte

  • un plic cu drojdie uscata

  • 2 linguri zahar

  • un praf de sare

  • 3 linguri ulei

  • Sirop:

  • 8 linguri cu zahar

  • 400 ml apa

  • o esenta rom

  • Umplutura :

  • gem de caise

  • frisca

Mod de preparare

  • Intr-o cana diluam drojdia uscata, frecand-o  cu o lingurita de zahar si o cescuta de lapte cald .

    Faina o turnam toata intr-un vas , apoi adaugam oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Adaugam amestecul de drojdie si amestecam bine pana  obtinem un aluat  de consistenta unei smantani .

    Lasam aluatul la dospit pana-si dubleaza volumul .

    Ungem formele de savarine cu ulei, apoi  le umplem cu aluat.

    Se rumenesc usor cuptorul preincalzit, apoi se scot din forme si se lasa sa se raceasca.

    Separat facem un sirop din zahar caramelizat, peste care adaugam 400 ml. apa si o esenta de rom.

    Intoarcem savarinele, taiem un capacel pe jumatate si  insiropam. Capacelul il ungem cu gem, iar peste gem si in interiorul savarinelor decoram cu frisca.

     

     

Share